بیست و دومین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان با حضور مدیران ارشد ایران از جمله استاندار سیستان و بلوچستان و مقام های ارشد پاکستان برگزار شد.

بیست و دومین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان از صبح امروز با حضور دو هیئت ایرانی و پاکستانی به ریاست محمدهادی مرعشی معاون امنیتی و انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان و اخترنذیر دبیرکل ایالت بلوچستان پاکستان در سالن اجتماعات استانداری آغاز شده است.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان در این جلسه ضمن عرض خیر مقدم به هیئت پاکستانی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و استقلال طلبان کشور دو کشور از جمله محمدعلی جناح و بزرگانی همچون اقبال لاهوری، اظهار داشت: این افراد همواره تلاش کردند همبستگی بین دو ملت را حفظ کنند.
محمدهادی مرعشی در این اجلاس گفت: دو کشور همسایه ایران و پاکستان و به ویژه استان سیستان و بلوچستان و ایالت بلوچستان پاکستان دارای قرابتهای مذهبی، فرهنگی و قومیتی فراوانی هستند و نمیتوان این دو استان را از هم جدا دانست، زیرا در گذشته این بخشها یکی بوده و بسیاری از روابط و مناسبتهای خانوادگی آنها همچنان پابرجاست.
وی افزود: از آنجا که مردم این دو منطقه به دلیل این قرابتها همواره با هم تعامل و نزدیکی داشتند؛ بنابراین ضروری است امنیت در منطقه فراهم شود تا روابط فرهنگی و تجاری دو کشور نیز به سهولت انجام پذیرد. امیدواریم این دیدارها و نشستها منجر به تصمیمات اثربخش در زمینه توسعه روابط صمیمی و پایدار دو کشور شود.
دبیرکل ایالت بلوچستان پاکستان نیز در این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره)، اظهار داشت: کشور جمهوری اسلامی ایران توانسته تحت لوای رهبری قدرتمندانه حضرت آیتالله خامنهای با همه مشکلاتی که با آن مواجه است؛ به خوبی ایستادگی کند.
وی ضمن تقدیر از برگزاری این اجلاس، گفت: مردم ایران و پاکستان تعلق و ارتباطات فرهنگی، تجاری و مذهبی بسیار گستردهای با همدیگر داشتهاند و پیشینه این روابط هم به قرنهای گذشته برمیگردد.
اخترنذیر ضمن محکومیت و تسلیت حادثه تروریستی اخیر در چابهار، خاطرنشان کرد: دنیا و منطقه ما در حال حاضر در چارچوب رشد اقتصادی حرکت میکند و هیچ کشوری در دنیا نیست که به طور کل وابستگی به دنیا نداشته باشد. در هر دو زمینه اقتصادی و امنیتی دو کشور باید تلاش کنند به اهدافشان دست پیدا کنند و رابطه تاریخی آنها به بهترین شکل تداوم یابد.
وی با تاکید بر اینکه در هر دو طرف مرز نیاز به گسترش امنیت و روابط تجاری مرزی است، تصریح کرد: با همکاری و روابط مشترک میتوانیم با چالشهای بزرگ مبارزه کنیم. هدف اصلی کمیسیون مشترک مرز پیدا کردن اشکالات و رفع موانع است؛ همچنین تصمیمگیری برای افزایش ارتباطات و ارتقاء سطح معیشت مردم از جمله اهداف ماست.
دبیرکل ایالت بلوچستان پاکستان گفت: پاکستان هزینه زیادی برای مبارزه با تروریسم پرداخته است؛ در سالهای گذشته حدود 70 هزار نفر تلفات داشتهایم. ارتش و سایر مراجع امنیتی برای رفع مشکلات به ویژه در منطقه بلوچستان اقدامات مفیدی انجام دادند که نتیجه این تلاشها در مبارزه با تروریستها و شرارتها توانستند بخشهای زیادی از تروریستها و گروههای تروریستی را منهدم کنند.
این مقام پاکستانی افزود: تعداد زیاد زائرینی که از پاکستان به اماکن زیارتی ایران مشرف میشوند گواهی بر اقدامات امنیتی دولت پاکستان، به ویژه در منطقه بلوچستان است و مراجع امنیتی و ذیربط ما به طور مستمر در تلاش برای تقویت امنیت هستند و تلاش میکنند این وضعیت را برای شهروندان ما که قصد مسافرت به ایران را دارند، بهبود دهند. دولت فدرال پاکستان دنبال ارتقاء زیرساختهای مرزی برای فعالیتهای مرزی و تسهیل ترددها به ایران است.
اخترنذیر در مورد ظرفیتهای ارتباطی منطقه گفت: تعداد 6 تا 8 قطار ماهیانه در مسیر کویته به زاهدان فعالیت میکند و علاوه بر این ظرفیت ریلی و جادهای، ظرفیت دریایی بین بندر گوادر و بندر چابهار نیز وجود دارد که میتواند به صورت هدف نهایی برای استفاده زائران در نظر گرفته شود.
دبیرکل ایالت بلوچستان افزود: چنین اقداماتی در راستای ایجاد اتحاد و ارتقاء روابط دوگانه بین دو کشور در دستور کار قرار گرفته است. هدف ما ارتقای امنیت و روابط تجاری و مبادلات بین ساکنین دو طرف مرز است که باید تلاش کنیم به این هدف برسیم.